DSC_0133a DSC_0119a DSC_0046 DSC_0089a WesterRozeWoensdag16 WesterRozeWoensdag19 DSC_0150a DSC_0215

In 1970 zijn de Vierdaagsefeesten door de Nijmeegse middenstand in het leven geroepen om de Nijmeegse Vierdaagsemarsen aan hun stad te binden. Tegenwoordig is het evenement niet meer weg te denken uit de kalender van menig Nijmegenaar. De Nijmeegse binnenstad wordt tijdens de Vierdaagsefeesten omgetoverd tot één groot openluchtpodium en zeven dagen en nachten lang is het er feest. Er worden meer dan 200 (gratis) optredens gegeven, verdeeld over 35 podia. Er is een vlaggenparade, er zijn herdenkingsmomenten, een groot vuurwerk op de Waalkade en niet te vergeten is er traditiegetrouw de Roze Woensdag. De stad trekt in deze week meer dan een miljoen bezoekers die speciaal voor de Vierdaagsefeesten naar Nijmegen zijn gekomen.