Dit jaar doet de FotoStudio weer mee met het Waalzinnig Festival (voorheen het Kwartiermakersfestival)! Het Waalzinnig Festival is, kort gezegd, een cultureel en kunstzinnig festival om mensen met en zonder beperking, met elkaar te verbinden. Wij doen mee met het project ‘Fotografen van Nijmegen’: fotografen van onze studio worden gekoppeld aan beroepsfotografen uit Nijmegen om in duo’s gezamenlijk te werken aan een foto-opdracht. Zo ontstaat er verbinding tussen mensen met en zonder beperking en wordt er kennis, passie en talent voor fotografie gedeeld.

Vorige week is het project echt van start gegaan is met een eerste bijeenkomst op de FotoStudio. Zes professionele fotografen uit Nijmegen werken mee: William Moore, Ralph Schmitz, Flip Franssen, Paul Breuker, Marcel Krijgsman en Jimmy Israël. wat zijn we trots en dankbaar voor hun medewerking! Meteen werd volop kennis gemaakt met onze deelnemers Raymond, Maikel, Jasper, Marije, William en Claudio. De duo’s werden gevormd en ze zijn aan de slag gegaan met ‘blik-fotografie’ (pinhole fotografie dmv een zelf gemaakte camera van blik). Ook werden de eerste plannen gesmeed om samen verder te werken aan het thema van dit project ‘verbinding’. Uiteindelijk exposeren de duo’s op het Waalzinnig Festival 25 september: dan vindt er een gezamenlijke expositie plaats.

Volg ons project en zie wat de duo’s maken via de site www.fotografenvannijmegen.nl!

9

13Blik_William_William00125
30

(Het Waalzinnig Festival, voorheen Kwartiermakersfestival Nijmegen, stimuleert het hele jaar door mensen met een beperking om zich te uiten door middel van kunst, cultuur en bewegen. Op deze manier kunnen zij niet alleen aan hun omgeving laten zien wat ze kunnen, maar krijgen zij ook meer zelfvertrouwen. Door samenwerking tussen mensen met én zonder beperking te stimuleren, versterken we het gevoel van erbij horen en wordt het voor mensen met een beperking gemakkelijker om mee te doen aan de samenleving. In verschillende samenwerkingen en wijkevenementen gaan diverse groepen aan de slag met verschillende kunstdisciplines. Al deze programma’s leiden tot grootste presentaties en optredens op het Waalzinnig Festival, op 25 september in en rondom LUX. Zo kan iedereen eens in het echt komen bekijken hoe mooi het is om samen aan verschillende projecten te werken, ongeacht eventuele beperkingen.)